Klub kreatívnej tvorby

Klub kreatívnej tvorby je otvorená komunita, ktorá združuje kreatívnych tvorcov HANDMADE. Členovia svoje nápady vyrábajú vlastnoručne, navzájom sa inšpirujú a odovzdávajú si svoje zručnosti.

Na tvorivých dielňach sa budeme stretávať raz do mesiaca - vždy prvú stredu v mesiaci , okrem mesiacov júl – august, od 14.00 h do 16.30 h.

Postupne  budeme vytvárať za pomoci lepidiel a farieb kreatívne diela z kerahmoty, špagátu, papiera, naučíme sa základy drôtikovania , háčkovania, ručného šitia, maľovania - dekupáže …

Kreatívci na našich tvorivých stretnutiach zistia, že košík a rôzne dekorácie do bytu  sa dajú vyrobiť nielen z prútia, ale aj z papiera , dreva a odpadových materiálov.

Pozývame všetkých malých a veľkých záujemcov o tvorenie na stretnutie do priestorov Knižnice Antona Bernoláka v Nových Zámkoch – Anton Bernolák Könyvtár, Érsekújvár (klubovňa) na prízemí.

Svetom tvorenia Vás bude sprevádzať a na stretnutie sa teší
Tatiana Martišová

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KLUBU KREATÍVNEJ TVORBY NA ROK 2024
MESIAC TÉMA MATERIÁL
FEBRUÁR tvorba fašiangových masiek papier, lepidlo, farby, vlna
MAREC vyrábanie veľkonočných ozdôb z kerahmoty kerahmota, farby, lepidlo
APRÍL pletenie ozdobných nádob papier, farby, duvilax
MÁJ vyrábanie kvetov papier, plast, vlna, lepidlo
JÚN tvorba kvetináčov špagát, vlna, papier, lepidlo
SEPTEMBER vyrábanie lampášov a svietidiel fľaše na zaváranie, balón, špagát,papier, lepidlá, farba , jemné krajky, stužky na ozdobenie výrobku
OKTÓBER maľovanie pohľadníc akvarel, tempera, akryl
NOVEMBER výroba dekorácií – tekvice látky, papier, špagát, lepidlo, farby
DECEMBER výroba vianočných ozdôb papier, kerahmota, drôtik, špagát, farby, lepidlo

Informatívny plagát ku klubu

plagáty A3 (6)
plagaty-A3-10
plagaty-A3-21
plagaty-A3-20
plagáty A3 (30)

Stretnutia Klubu kreatívnej tvorby (marec) 

V stredu 6. marca sa v knižnici konalo stretnutie Klubu kreatívnej tvorby, ktoré bolo spojené s tvorivými dielňami pre deti. Témou stretnutia bola Veľká noc, na podujatí sa vyrábali veľkonočné ozdoby. Pre deti boli pripravené farebné papiere, nožničky, lepidlá a ceruzky, z ktorých si vyrábali veselé ozdoby.

FOTOGALÉRIA

V utorok 26. marca pripravila knižnica pre svojich čitateľov a návštevníkov Veľkonočné tvorivé dielne. Témou stretnutia bola Veľká noc, na podujatí sa vyrábali veľkonočné ozdoby z kerahmoty. Pre deti boli pripravené farebné papiere, nožničky, lepidlá a ceruzky, z ktorých si vyrábali veselé ozdoby.

FOTOGALÉRIA

Klub kreatívnej tvorby
Zdriaďovateľom knižnice je Nitriansky samosprávny kraj Mesto Nové Zámky InfoLib Fond na podporu kultúry národnostných menšín Fond na podporu umenia Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči Knižnično-informačný systém DAWINCI InfoGate Partnerská knižnica Národnej rady SR Sídlo je prístupné podľa štandardov Blind Friendly
Odoberajte Newsletter